Kiriman Terkini

Uji Tahap Pendengaran Anda

Saringan Ujian Pendengaran Kami Adalah Pantas dan Tidak Menyakitkan

Hubungi kami di talian 1800882032 atau WhatsApp hari ini untuk membuat temujanji saringan ujian pendengaran percuma hari ini! Pusat pendengaran tempatan kami akan meluangkan masa untuk menjalankan saringan ujian pendengaran secara percuma.

Buat Temujanji

  INI YANG ANDA BOLEH
  JANGKAKAN DARI UJIAN PENDENGARAN ANDA:

   

  1.Penilaian Gaya Hidup

  Pertama, pegawai pemulihan pendengaran akan membincangkan tentang sejarah kesihatan pendengaran dan gaya hidup bersama anda. Beliau akan memberi gambaran yang tepat mengenai persekitaran pendengaran dan rutin harian anda: Apakah yang anda lakukan sebagai pekerjaan? Adakah anda gemar mendengar muzik? Adakah anda sering pergi melancong?

  2. Ujian Pendengaran

  Seterusnya, anda akan menjalani ujian pendengaran dan/atau pertuturan bagi menilai tahap pendengaran di kedua-dua belah telinga anda. Kami akan melakukan pemeriksaan fizikal telinga anda dan menguji pendengaran anda untuk menetahui tahap pendengaran anda di seluruh spektrum bunyi. Kami juga akan menilai seberapa baik kemampuan anda dalam ujian pendengaran dalm bunyi bising.
  Audiologis anda akan memberi keterangan mengenai keputusan ujian dengan secara terperinci. Sekiranya keputusan ujian anda menunjukkan terdapat masalah pendengaran, Audiologis akan mencadangkan alat bantu dengar yang bersesuaian dengan tahap pendengaran dan keperluan anda, berdasarkan kesimpulan mengenai gaya hidup anda.

  Percubaan Percuma

  Seterusnya, alat bantu dengar pilihan anda akan diprogramkan melalui komputer oleh Audiologis, dalam memastikan ia memenuhi keperluan peribadi dan keputusan ujian pendengaran anda. Selepas itu, anda akan diberi peluang untuk mencuba mendengar dengan alat bantu pendengaran untuk pertama kali dan membawa pulang untuk percubaan percuma. Audiologis anda akan membuat pemeriksaan secara berkala bagi memastikan semuanya berjalan dengan lancar dan melaraskan tetapan alat bantu pendengaran sekiranya diperlukan.

  BM